Na het aftreden van Bernie Ecclestone als voorzitter van de Formule 1 was er meteen het gerucht dat de 86-jarige Brit een rivaliserende klasse zou gaan opzetten. Volgens journalist Peter Windsor zou Ecclestone de geregistreerde naam GP1 oppakken en in 2019 met een nieuwe klasse, als tegenhanger van de Formule 1, willen starten.

Ecclestone ontkent dit bericht nu tegenover Reuters: Ik heb heel mijn heel leven gewerkt aan de Formule 1, ik ben daar trots op. Ik zou wel gek zijn om de sport schade toe te brengen. De nieuwe eigenaar kunnen anders ter werk gaan dan dat ik de laatste jaren deed. Ik moest voor een zo grote mogelijke winst voor de aandeelhouders zorgen. Nieuwe eigenaar Chase Carey zit een luxe positie, hopelijk kunnen de fans waarderen wat Chase Carey van plan is.

Ecclestone blijft erevoorzitter van de Formule 1, de Brit liet weten geen idee te hebben wat dit precies inhoudt. Ecclestone gaf wel aan Grand Prix te blijven bezoeken om vrienden te zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter