Bernie Ecclestone heeft de teams verzocht om niet in zee te gaan met News Corporation van Rupert Murdoch. De commerciële rechten van de Formule 1 hebben al een geruime tijd de belangstelling van Murdoch en volgende week volgt een bijeenkomst met aandeelhouders van teams. Ecclestone zou het onverstandige vinden als CVC toch zou willen verkopen.

Murdoch heeft geen topevenementen of programma’s om veel televisiekijkers te trekken en de Formule 1 zou hem wat dat betreft heel welkom zijn. Ze proberen al lange tijd televisierechten van ons te kopen, maar dat doen we niet omdat ze niet vrij uitzenden. Je moet lid zijn en betalen om die zenders te kunnen bekijken. Recent wilden ze iets doen in Duitsland, Groot-Brittannië en Italië, maar wij konden daar niet mee instemmen. Sky doet ongelooflijk werk, maar ze hebben geen publiek. Met die cijfers zou het vrijwel onmogelijk worden voor de teams om sponsors te vinden. Het zou zelfmoord zijn

CVC heeft bovendien al een standpunt ingenomen. Ze zijn de grootste aandeelhouder en ze willen de rechten niet verkopen, dat is honderd procent zeker. Iemand kan wel roepen dat ze iets willen kopen, maar dat houdt niet in dat de eigenaar bereid is mee te werken. En CVC doet dat ook niet. Anderen hebben dat maar te accepteren, zo simpel is het

Ik hoop dat iedereen bij zinnen komt. De teams moeten juist blij zijn met CVC. Ze verkopen de sport niet aan de verkeerde mensen, proberen een hoog niveau te handhaven voor de teams en steunen mij zodat ik gewoon mijn werk kan doen en geld kan verdienen voor de F1-teams, aldus Ecclestone.

Maar over een punt heeft Ecclestone het niet, nml. dat CVC Capital al enkele jaren verlies draait met de F1…En dan zou een miljardenbod wel tot het bekende ‘laatste druppel’ kunnen leiden.