Onlangs berichtten wij dat de FIA het gebruik van de DRS (Drag Reduction System) in Monaco heeft toegestaan. Dit kwam omdat de teams en coureurs het onderling niet eens werden, op de vraag of het wel of niet verstandig was.

Nu is het Barrichello die in de media treedt om zijn ongenoegen omtrent de beslissing van FIA-racedirecteur Charlie Whiting te uiten:
Ik denk gewoon dat het verkeerd is, vertelde Barrichello aan Autosport. Ik zou graag de mensen aan de top [de beslissingsmacht binnen de FIA] in de auto zetten en hen zelf door de tunnel te laten rijden met een geopende DRS. Naar mijn mening zitten ze te wachten tot er iets ergs gebeurd. En als het gebeurt, zullen ze gewoon zeggen: ‘Oh, we volgend jaar zullen we DRS verbieden voor Monaco. Ik vind het de verkeerde beslissing om niet naar de rijders te luisteren, want wij rijden in die auto’s!

Er is al een groeiende bezorgdheid over de moeilijkheden die de teams en coureurs zullen treffen in Monaco, een hoge bandenslijtage en daarmee een flinke toename van het aantal pitstops, ‘marbles’ langs de ideale lijn en waarschijnlijk veel safety-car periodes [dus afgekoelde banden].

Iets te veel uitdagingen naar de zin van Barrichello:
Je gaat proberen om er gebruik van maken. Ik voorzie een race met heel veel safety-car situaties. Ik denk dat Monaco is wat het is. Inhalen is sowieso heel moeilijk tot onmogelijk op dat stratencircuit, dus waarom DRS toestaan?

Wat is jouw mening? Heeft Barrichello een punt of vind je hem een zeur? Doe mee aan de poll en discussieer mee op het forum!