De introductie van het nieuwe kwalificatiesysteem, dat inhoudt dat er live rijders zullen worden geëlimineerd tijdens de sessies, zal langer op zich laten wachten, dat zegt F1-baas Bernie Ecclestone.

De overschakeling naar een nieuw format werd gemaakt om de show spannender te maken voor zowel de rijders en teams als de fans, en de FIA had ondertussen bevestigd dat het nieuwe systeem al vanaf Australië gebruikt zou kunnen worden.

Er komt echter een nieuw probleem om de hoek kijken. De software die de F1 gebruikt voor de timing is niet voorzien op dit format, waardoor eerst verdere ontwikkelingen dien te gebeuren. Daarom wordt nu de invoer van het nieuwe systeem al zeker uitgesteld tot de GP van Spanje in mei.

Het nieuwe format zal nog niet meteen worden ingevoerd omdat we niet alles tijdig klaar krijgen, verklaarde Ecclestone aan Independent.

Normaal had het ingevoerd geworden in Australië, maar de ontwikkeling van de software vraagt zijn tijd. We mikken nu op Spanje voor de introductie van het nieuwe format.

Ecclestone zegt zelf dat het nieuwe systeem ook niet exact is wat hij wilde, maar dat compromissen moesten worden gesloten.

Alles wat ik wilde bereiken is dat de man op pole niet zomaar kan weglopen in het begin van de race om hem daarna niet meer te zien. Ik wilde het huidige kwalificatiesysteem behouden, want dat is goed. Ik probeerde iets te creëren waarbij de pole sitter en de winnaar van de vorige race een tijdstraf krijgen op de grid, waardoor ze hun weg naar voren zouden moeten vechten, wat de snelsten zonder twijfel kunnen.

Dat zou pas spannende race creëren, maar helaas kreeg ik geen medewerking van de teams. Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen, maar het is onmogelijk om die erdoor te krijgen omdat er altijd wel een aantal tegenstanders zijn…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!