Bernie Ecclestone wees afgelopen vrijdag in de rechtszaak versus de Duitse OM andermaal de mogelijkheid op een deal af.

Verslaggever Kevins Eason van The Times meldde dat een deal met de OM mogelijk was, maar dan zou Bernie wel schuld moeten verklaren en een forse boete moeten betalen. Maar Bernie Ecclestone weigert: Ik hoef mijn vrijheid niet te kopen. Waarom zou ik een deal met hen [Duitse OM, FR] sluiten? Ik vertel voor de rechtbank de waarheid over alles wat er gebeurd is, en dan zal het aan hen om te oordelen.

Eerder konden wij jullie al melden dat Bernie liever de cel in gaat, dan dat hij ook maar een cent zou betalen.

Stoere woorden, maar dat zou wel betekenen dat CVC Capital de bejaarde FOM-baas per direct uit zijn huidige functies zou ontheffen.

Ecclestone speelt hoog spel. De kroongetuige in het proces is niemand minder dan Gerhard Gribkowsky. De ex-bankier die reeds werd veroordeeld voor vermeende omkoping door Ecclestone, al meent de Brit dat Gribkowski hem chanteerde. Dat lijkt uw scribent nogal onwaarschijnlijk.

Gribkowsky liet zich omkopen, maar was kennelijk dom genoeg om geen belasting over het geld te betalen en werd daarom in 2012 tot 8,5 jaar cel veroordeeld wegens belastingontduiking en corruptie.

Rechter Peter Noll veroordeelde bij het uitspreken van dat vonnis [voor Gribkowsky, FR] al de rol van de machtigste man in de autosport. Ecclestone heeft deze bankier het criminele pad opgejaagd., zo uitte rechter Noll zijn bedenkingen.

Ecclestone zal volgende week terugkeren naar München.