Het lijkt voor wat betreft de GP van Bahrein een terugkerend ‘fenomeen’. De dreiging van rumoer en / of protest van de Sjiitische meerderheid in het schiereiland. Twee jaar geleden werd de Grand Prix van Bahrein van de kalender gehaald, toen het oproer ervoor zorgde dat de veiligheid van het Formule 1-personeel niet gegarandeerd kon worden.

Bernie Ecclestone is in ieder geval niet bang dat de Grand Prix van Bahrein opnieuw het doelwit van protesten zal zijn. De plaatselijke bevolking is nog altijd niet tevreden met de regering, maar de Forrmule 1-baas denkt niet dat dat zijn weerslag zal hebben op de race.

Ik heb geen enkel negatief bericht vanuit Bahrein ontvangen. Ik had laatst een afspraak met iemand die daar woont en hij vertelde me dat de situatie normaal is., zo begint Bernie.

Volgens mij verkiest de oppositie nu de dialoog, dat proces zullen ze denk ik niet verstoren middels protesten. Het hielp ze vorig jaar niet, dus als ze verstandig zijn blijven ze nu praten.

Ook vorig jaar ging alles, op een enkel strubbeling na, probleemloos tijdens het weekend van de Grote Prijs, waar Sebastian Vettel uiteindelijk de overwinning mee naar huis mocht nemen.

Dit jaar staat de wedstrijd op de kalender, een week na de GP van China, voor 20 en 21 april.

Leave a Reply

Your email address will not be published.