We hebben nu drie races van het nieuwe seizoen achter de rug, maar toch kunnen we [gelukkig] nog niet meteen zeggen welk team of welke rijders favoriet voor de titel zijn. Maar het team van Mercedes AMG hoopt na de race in Bahrein alvast meer duidelijkheid te hebben.

Vorig seizoen besloot Mercedes al vroeg om de ontwikkeling van de 2012-auto grotendeels stop te zetten en zich hoofdzakelijk te concentreren op de wagen voor 2013.

Voorlopig lijkt zich dat uit te betalen, gezien de twee podiumplekken voor Lewis Hamilton. Maar de uitvalbeurten van Rosberg, twee maal met ophangingsproblematiek, baart nog zorgen.

Het goede nieuws is dat we dit jaar al drie races hebben gereden waarbij we het telkens niet slecht deden., zei Brawn tegenover Autosport. Bahrein is de laatste race in een serie van vier, waarin we kunnen beoordelen of onze wagen op de meeste andere circuits goed zal presteren.

Voorlopig ziet het er naar uit dat dit zo is, maar we moeten nog wel onze prestaties verbeteren met zo’n twee tot drie tienden vergeleken met de concurrentie. Maar we weten ook dat die concurrentie niet stilstaat., aldus de immer realistische Ross Brawn.