Bernie Ecclestone heeft een opvallende uitspraak gedaan. Volgens de Formule 1 baas zullen de staande starts na een Safety Car periode in 2015 geen doorgang vinden.

Het is misschien wel het grootste discussiepunt van de afgelopen weken. In 2015 zullen de Formule 1 wagens na een Safety Car periode starten vanaf de startgrid, vanuit stilstaande positie. De regel kreeg meteen veel kritiek te verduren omdat deze in het geval van een opdrogende baan een groot nadeel oplevert voor de coureurs die starten vanaf de natte kant.

De regel is al officieel bevestigd voor 2015, maar Bernie Ecclestone geeft aan dat de regel er niet gaat komen. Er gaan geen staande starts komen na de Safety Car. Wat we een Boedapest hebben gezien was goed genoeg.

Hoe veel waarde er gehecht moet worden aan de woorden van Ecclestone is echter maar de vraag. De FIA bepaalt namelijk de reglementen. Maar wellicht dat Ecclestone druk kan uitoefenen op de FIA om de regel de kop in te drukken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!