Caterham stapt naar de rechtbank. Het team neemt juridische stappen tegen veertig oud medewerkers.

Maandag werd bekend dat veertig oud medewerkers van Caterham juridische stappen ondernemen tegen het team. De oud medewerkers beweren dat de manier waarop ze ontslagen zijn niet conform is met het Britse arbeidsrecht. Daarnaast zouden de salarissen van Juli niet overgemaakt zijn.

Caterham is het met die lezing niet eens en besloot op haar beurt om de oud medewerkers voor het gerecht te slepen. De aanklacht van de oud medewerkers zou niet correct zijn omdat er niet goed staat omschreven wie de werkgever is. Daarom zou de aanklacht het imago van het team schenden. Daarnaast zouden de salarissen van al het Caterham personeel netjes betaald zijn.

Het personeel van Caterham is werkzaam bij een bedrijf dat leverancier is van het bedrijf dat de Formule 1 licentie draagt. In de claim staat dat ze zijn ontslagen door het Caterham F1 Team, dat klopt niet. Daarnaast is de aanklacht dat er niet betaald zou zijn incorrect. Aldus een statement van Caterham.

Voor de Grote Prijs van Groot Brittannië werd Caterham overgenomen door investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten. Colin Kolles werd aangesteld als adviseus van het team. Christijan Albers verving Cyril Abiteboul als teambaas van Caterham. De ontslagen zijn een onderdeel van maatregelen om de kosten te drukken en vervolgens te strijden voor de tiende plek in het constructeurs kampioenschap.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!