Bernie Ecclestone is tegen elektrische motoren in de Formule 1. De Brit zegt te vrezen dat er doden gaan vallen, als de auto’s in de pitstraat op elektriciteit moeten gaan rijden.

In 2014 zullen de huidige 2,4 liter V8’s worden teruggeschroefd naar een 1,6 liter V6-turbo. Daarnaast zijn er nog andere wijzigingen in het motorreglement onder andere dat de auto’s in de pitstraat volledig elektrisch moeten worden aangedreven.

De Formule 1 is niet de juiste plaats voor elektrische motoren. Het is absoluut ondenkbaar dat we op elektrische motoren door de pits rijden. Mensen kunnen worden gedood omdat ze auto’s niet aan horen komen, zo zei Ecclestone in de krant.

Hoewel FIA-voorzitter Jean Todt is bekritiseerd vanwege de reglementen, is het volgens Ecclestone een idee van Todts voorganger Max Mosley. Flavio Briatore brengt nog even het belang van het geluid ter sprake.

Minder geluid is voor de toeschouwers niet interessant. De Formule 1 is nog helemaal niet klaar voor elektrische motoren. Misschien over vijfig jaar, vertelde de voormalige Renault-teambaas.