Het is geen onbekend gegeven dat het team van Lotus in de financiële problemen zit. Investeringsmaatschappij Genii van Gerard Lopez stortte al eerder miljoenen bij, maar het beslag van oud-testrijder Charles Pic was één druppel teveel.
Net als Van der Garde had Pic een testcontract getekend, wat later niet werd nagekomen. Pic eist teruggave van (een deel van het) sponsorgeld wat de Fransman had betaald voor de job in 2014, te weten circa 700.000 euro.

Ik was toen ook in Spa en vond het al zo opvallend dat de vrachtwagens van Lotus bij Blanchimont stonden, met onherkenbare trekkers/vrachtwagens. Het leken zelfs huurwagens te zijn. Jammer genoeg had ik daar geen foto’s van gemaakt, al had ik wel de trailers op de korrel zoals te zien in in de onderstaand foto.

Maar de vrachtwagens mochten na afloop van de Grand Prix het terrein niet af, vanwege een gerechtelijke uitspraak.

Net als in Australië met Giedo van der Garde versus Sauber, schoot FOM-baas Bernie Ecclestone het Britse team te hulp. Bernie betaalde zelfs de achterstallige salarissen van het Lotus-personeel, al was het maar om te voorkomen dat de monteurs en technici op hun beurt naar de rechter zouden stappen.

Maar in Italië kan het hele verhaal zich opnieuw afspelen. Het is zelfs de vraag of de E23 Hybrid überhaupt uit de garagebox zal worden gereden.

Ecclestone hoopt dan ook op actie van Renault dat toch al op de vinkentouw zit, wachtend op het juiste moment zodat de Fransen geen cent teveel betalen voor het team. Renault zou 60 procent van het team willen overnemen voor 57,5 miljoen euro, maar wellicht kunnen ze het hele team overnemen voor dat bedrag of lager als de zaken rap minder gaan?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!