Het valt Juan Pablo Montoya aan te raden Duitsland voorlopig even links te laten liggen. De Duitse pers is woedend op hem als schuldige hebben aangewezen voor het uitvallen van Ralf Schumacher. Dat Montoya in Monaco ook al oudere broer Michael van de baan had getikt deed zijn populariteit in Duitsland zeker geen goed.

De Duitse bladen schreeuwen moord en brand. Bild:

“Nadat hij eerst Schumi er af ramde in Monaco is het nu de beurt aan zijn eigen teamgenoot, Ralf Schumacher!.” Frankfurter Allgemeine: “Schumacher het slachtoffer van Montoya’s domme acties.”

Ralf Schumacher weigert echter zijn teamgenoot de schuld te geven:

“Er uit liggen in de eerste bocht is nou niet iets waar ik op zit te wachten. Het was een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. Juan remde te laat terwijl hij probeerde plaatsen te winnen aan het einde van het rechte stuk. Ik weet zeker dat Juan dit niet expres deed, daarom geef ik hem ook niet de schuld voor dit.”

Montoya zelf legt de schuld bij Panis:

“Toen we de eerste bocht naderden, remde Barrichello vrij vroeg. Zowel ik als Ralf blokkeerden daarop onze wielen. Ralf week uit naar buiten en ik bleef achter Barrichello, maar toen ik de bocht wilde ronden dook Panis op aan de binnenkant. Hij raakte mijn voorwiel en zorgde er zo voor dat ik Ralf tegenkwam.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter