Bernie Ecclestone had het idee om in de laatste drie races van het jaar dubbele punten uit te reiken, in plaats van in alleen de seizoensafsluiter. Maar dat voorstel is door de Strategy Group verworpen.

Het idee van Ecclestone werd vrijdag besproken in een vergadering waarbij ook FIA-president Jean Todt en afgevaardigden van de teams aan tafel zaten.

Ook werd er tijdens deze bijeenkomst gesproken over de mogelijkheid om de deadline voor de motoren naar een latere datum te verzetten, iets waarvoor met name de teams met Renault-motoren zouden hebben gelobbyd. Begrijpelijk gezien hun problemen.

Uw scribent is er blij mee dat er tegen werd gestemd. Het zou raar zijn als één motorenfabrikant wel zou mogen werken aan de motor, terwijl concurrenten Ferrari en Mercedes hun handen in de zakken moeten stoppen? Die zouden ook wel het een en ander willen bijspijkeren aan hun motoren.

Dit betekent dat na de laatste testdag in Bahrein, er geen grote aanpassingen mogen worden gedaan aan de V6 turbomotor. Alleen nog onder strikte voorwaarden [en toestemming van de FIA] mogen veranderingen worden aangebracht aan de motor.