Ah, het was oktober. De dagen werden korter, de bladeren vielen van de bomen en er was weinig nieuws om over te schrijven. En plots kwam er een mededeling uit de olie staat Dubai. Het land zou namelijk zijn eigen F1 team krijgen. Meer nieuws tijdens een persconferentie begin januari, zeiden ze.

Het is ondertussen februari, en waar hebben we nog niets van gehoord? Juist, team Dubai F1. Nochtans zouden ze vanaf volgend seizoen deelnemen aan het kampioenschap. Ze zouden zelfs gaan rijden met een Mercedes motor, en McLaren zou andere technische steun verlenen.

Nu heeft Ron Dennis eindelijk bevestigd dat het hele verhaal geen vervroegde aprilvis was.

“We hebben constant contact met Dubai”

Toch zullen de mensen achter het team rekening moeten houden met een deadline van midden 2005. Daarna is het waarschijnlijk te laat voor McLaren Mercedes.

Sheik Ahmed van het land is er nochtans vrij duidelijk over dat hij geen geld investeert in het team.

“Het is geweldige publiciteit voor Dubai, maar we steken er zelf geen geld in.”

Zullen we deze keer hopen om eind juni meer te horen over het nog op te richten team?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter