In het Sauber kamp lijkt er twijfel te ontstaan over de nieuwe C24. Geruchten doen de ronde dat er een ontwerpfout in de C24 geslopen is. De prestaties tijdens de recente tests in Barcelona waren ondermaats. Zowel Villeneuve als Massa moesten per ronde telkens 3 seconde toegeven op de rondetijden van de nieuwe Ferrari F2004M.

Nochtans presteerde de C24 zeer goed tijdens de tests in Valencia en waren de rijders daar erg tevreden over de wagen. Een verklaring hiervoor kan liggen in de verschillende karakteristieken van beide circuits. Barcelona is een circuit met snelle bochten die veel downforce vragen, terwijl Valencia met zijn trage bochten eerder het accent legt op de mechanische grip.

Peter Sauber uitte zijn ongerustheid over de zwakke prestaties in Barcelona met de volgende woorden:

“In tegenstelling met wat we meemaakten in Valencia, konden we geen goede balans vinden op het circuit van Barcelona. We misten duidelijk snelheid en veronderstellen dat er ergens iets schort aan de wagen. We zullen hard moeten werken om dat probleem op te lossen.”

Het is vreemd dat de nieuwe Sauber juist problemen heeft op een circuit waar a�rodynamica een grote rol speelt, aangezien de C24 Sauber’s eerste wagen is die ten volle kan genieten van hun ultramoderne windtunnel. Je zou dan verwachten dat ze met een zeer sterk a�rodynamisch pakket voor de dag zouden komen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter