Afgelopen donderdag onthulde Mark Webber dat 2013 zijn laatste seizoen in de Formule 1 zal zijn. De 36-jarige Australiër maakte bekend dat hij een meerjarig contract heeft getekend bij Porsche waarin hij o.a. zal uitkomen in de 24-uur van Le Mans. Vrijwel direct na deze aankondiging begon het grote speculeren over zijn opvolger voor 2014 bij de Oostenrijkse renstal.

Geruchten over Kimi Raikkonen (aflopend contract Lotus, red.)deden al eerder dit seizoen de ronde en de voormalig wereldkampioen liet zich onlangs ontvallen “enkele informele gesprekken met Red Bull te hebben gevoerd over een mogelijke samenwerking in 2014”. Teambaas Cristian Horner heeft zich inmiddels ook over de situatie uitgesproken; “We willen de sterkste en snelst mogelijke coureurs op de grid en Kimi is wat dat betreft een aantrekkelijke optie. We kijken echter ook naar Ricciardo en Vergne. Een overhaaste beslissing hoeft men niet te verwachten, we zullen de tijd nemen om alle opties te bekijken en een weloverwogen keuze maken. De realiteit is echter wel dat het zeer waarschijnlijk om een van deze drie coureurs zal gaan….”

Eric Boullier, teambaas van Lotus reageerde begripvol; “Red Bull is een aantrekkelijk team om heen te gaan, ze zijn wereldkampioen en beschikken over de middelen om aan de top te blijven. Voor Kimi is de sfeer binnen het team echter ook belangrijk en bij ons krijgt hij alle vrijheid en ruimte om zichzelf te zijn. Aan de andere kant blijft hij ook een coureur pur sang en wil hij de sterkst mogelijk wagen. Kimi kent onze plannen en wat dat betreft is het aan ons om hem aan een dergelijke wagen te helpen….”