De plannen om de Grand Prix van Brazilië naar Rio de Janeiro te verplaatsen, zijn in troebele wateren gekomen.

Het gerenommeerde Autosport wist te melden dat lokale milieuorganisaties de plannen willen dwarsbomen. Liberty Media wil het circuit plaatsen nabij Deodoro wat in 2016 ook als Olympisch park dienst deed.

De gehoopte locatie van het nieuwe circuit ligt echter midden in het laatste beboste gebied in de directe omgeving van Rio de Janeiro. Voor de bouw van ongetwijfeld wéér een Tilke-ontwerp zouden daarom duizenden bomen gekapt moeten worden.

En hier komen de milieuorganisaties in beeld.

De overstap naar Rio komt nadat Liberty Media moeite had met de onderhandelingen met de promotor van de Grand Prix in Interlagos, Sao Paulo. Bernie Ecclestone had deze promotor namelijk beloofd dat de Grand Prix in de laatste jaren van het contract verreden zou worden, zonder betalingen aan de sport.

Daar was Liberty Media niet echt mee eens en wilde men opnieuw onderhandelen. Een uitspraak van de Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, was het laatste zetje. Bolsonaro ziet graag de Grand Prix verreden in Rio de Janeiro.

Interlagos lag de laatste jaren ook onder vuur vanwege de zeer gevaarlijke omstandigheden voor de crew en coureurs. Jenson Button keek jaren geleden in de loop van een automatisch geweer, toen criminelen zijn teamleden van Honda F1 trachtten te beroven.

Overigens ligt Deodoro niet officieel vast, dus het zou kunnen dat de F1 na een negatieve uitslag alsnog een ander locatie aanwijst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!