Voor wie afvroeg waarom ik enigszins sceptisch -ik besloot een vraagteken te zetten in de titel van het artikel– was over de snelle deal tussen Mateschitz en Ecclestone, omtrent de terugkeer van de Formule 1-circus in Oostenrijk, kan ik bijna mijn gelijk bewijzen.

Na alle uitingen van vreugde, doemen nu enkele hindernissen op, die de boel zouden kunnen vergallen. De nieuwe Red Bull Ring is absoluut geschikt voor de Formule 1. Immers is het niets meer dan een verbeterde lay-out van het voormalige A1 Ring, wat op haar beurt weer een verkorte versie van de roemruchtige Zeltweg is.

Bovendien had Charlie Whiting, wedstrijddirecteur van de FIA, de Red Bull Ring al gehomologeerd voor de heropening in mei 2011 voor eventuele F1-races. Dat laatste was nodig, omdat de persruimte[s] te klein waren. Een extra complex van gebouwen aan de linkerkant van het rechte stuk [start/finish] werd reeds goedgekeurd en kon direct worden gebouwd.

Hierdoor zijn de paddock, teamgarages en wedstrijdtoren aangepast aan de eisen van de meeste moderne technologieën in de sport.

Wat is het probleem dan?

Zo klinkt de aankondiging van de datum, 6 juli 2014, nogal prematuur. Normaliter is het de WMSC, die in oktober in Parijs de Formule 1-kalender traditioneel goedkeurd. Maar Bernie Ecclestone heeft buiten de WMSC om een datum geprikt. Dat zou wrijving kunnen veroorzaken. Het is nog altijd de Council die de kalender samenstelt. We wachten af hoe dat zal verlopen.

Er zijn officiële bezoekers- en geluidsnormen [in Oostenrijk]. Zou het een obstakel voor de Formule 1 zijn? Ja.

De aanwezigheid van de bezoekers is gelimiteerd, met het oog op belasting voor de omgeving. Dat gegeven zit nu eenmaal ingebakken in de Oostenrijkse wetgeving. Daarbij moet men denken aan zaken als verkeersdrukte, vervuiling en het bijhorende geluidsproductie. Een voorbeeld. Stel dat er 40.000 bezoekers op twee opeenvolgende dagen aanwezig zijn, dan zou er op de derde dag slechts 1000 bezoekers toegestaan zijn.

Om dus genoeg bezoekers te hebben op de zondag, zouden de heren coureurs op de vrijdag voor bijna lege tribunes moeten acteren. Zoiets is ondenkbaar. Dus is er werk aan de winkel voor Harald Schnedl, verantwoordelijk voor de meetmethode, die dan moet ‘sparren’ met milieuadvocaat Ute Pöllinger.

Kunnen bewoners de Formule 1 vertragen? Ja.

Hoewel er een nieuwe wet is die het een en ander versoepelt, kunnen omwonenden nog wel hun zegje doen en de procedure zou vertragen met bezwaren. Waarbij uw scribent optekent, dat het wel erg raar zou zijn als de omwonenden nu pas hun scheur opentrekken, terwijl ze A: in de buurt van een autosportcircuit wonen en B: Sinds 2011 al meermaals DTM-auto’s hebben horen donderen. Naar de immer bescheiden mening van uw scribent, doet een DTM niet onder voor een F1 qua geluidsproductie!

We zijn benieuwd hoe deze problemen zullen worden getackeld!