Zoals velen van jullie wel al vernomen hebben op het forum zal de Grand Prix van India, die volgend weekend gehouden wordt, de laatste zijn tot 2015.

In dat jaar hopen de organisatoren op een terugkeer op de kalender maar het lijkt erop dat dat nog verre van zeker is.

Als we niet terug op de kalender komt voor 2015, dan zal het waarschijnlijk nooit terugkeren. Dat is mijn grootste zorg, zodra je een race verliest kan het voor altijd verdwijnen. aldus Vicky Chandhok, de president van de Indiase autosportbond.

Daarom wil ik iedereen in India oproepen om de race van zondag een evenement te maken dat niet vergeten zal worden, zodat iedereen in de Formule 1 zich zal realiseren dat men de Grand Prix van India nodig heeft. Moesten we het kwijtraken dan zou ik erg teleurgesteld zijn, want in de eerste plaats heeft het ons 10 jaar gekost om de race te krijgen. verklaarde een strijdvaardige Chandhok.

Over waarom de Grand Prix in 2014 van de kalender af moest: Er zijn twee redenen, ten eerste wilde Bernie de race in maart maar we kunnen geen twee races organiseren binnen een periode van vijf maanden en ten tweede is alles een stuk duurder geworden.

Het staat vast dat als India voorgoed verdwijnt dat dit een serieuze klap zou zijn voor Ferrari, Mercedes en Renault, die alle drie willen doorbreken in een land met 1,2 miljard inwoners. Want ook India kent ondanks de vele armoede, een goed gevulde middenklasse die allemaal auto’s willen kopen.

Ook Monisha Kaltenborn die ondanks haar Oostenrijkse nationaliteit geboren werd in India heeft het volgende te zeggen over het glurende einde van de GP: Het zou jammer zijn moesten we hier niet meer terugkeren. India is een belangrijke markt voor partners die al in de Formule 1 zitten of die graag in de Formule 1 willen instappen vanwege die markt.