Stefano Domenicali meent dat dit seizoen een andere zal zijn, dan de voorgaande. Immers zal er per 2014 veel veranderen qua [technische] reglementering, waardoor de teams weer vanaf nul moeten beginnen.

De teambaas van het Italiaanse equipe vermoed dat de titelstrijd waarschijnlijk voor een groot deel al in de eerste races zal worden beslist. Daarna zal bijna iedereen, maar in ieder geval wel de topteams, zich richten op de “nieuwe Formule 1“. De teams zullen zich snel richten op 2014, ik denk dat dat niet later dan in juli 2013 zal gebeuren. Het is dus belangrijk om al meteen een goede auto te hebben., zo sprak Domenicali zijn verwachtingen uit tegenover Auto, Motor und Sport.

Teams moeten dus kiezen of ze vol doorgaan voor 2013 of het “even” proberen en dan zich meteen richten op 2014.

Ferrari zal alvast twee verschillende ontwerpteams inrichten voor de auto’s van 2013 en 2014. Daartoe zijn er twee coördinatoren aangesteld; Simone Resta zal aan de auto voor 2013 werken. Fabio Montecchi zal zich bezighouden met de wagen voor het jaar erop. Benieuwd of het een en ander wel voldoet aan het RRA? Hoewel…Ferrari stapte samen met RBR en STR uit deze agreement.

De presentatie van Ferrari’s nieuwe paradepaardje in de F1 zal op 1 februari te Maranello plaatsvinden.