Een heleboel mensen willen graag de Formule 1 naar Nederland halen, hoewel het een politiek steekspel lijkt te worden tussen Zandvoort en Assen.

Hoewel er nog niets op papier staat, wordt er al nagedacht over eventuele maatregelen omtrent de bereikbaarheid.

Zoals ik gisteren al schreef, staat de gemeente voor een gigantische klus als de sport deze kant op komt. De infrastructuur rondom het circuit is een drama voor grote evenementen.

De wegen kunnen tienduizenden Nederlanders, toeristen en dagjesmensen die met de auto komen niet aan. De kans is groot dat de binnenwegen, N-wegen en op-en afritten verstopt komen te zitten.

Dus ging een groep belanghebbenden in Haarlem met elkaar in gesprek.

Nu wordt er geopperd om mensen die naar de Grand Prix komen en enkel een los kaartje hebben, alleen door middel van het openbaar vervoer of de fiets naar het omloop kunnen reizen.

Verder zou het inzetten van bussen naar het circuit en extra lange treinen van de NS moeten bijdragen aan het vervoer van duizenden race-fans naar het kustplaatsje.

Voor wie een te grote afkeer heeft van alles wat riekt naar openbaar vervoer, is het nog altijd mogelijk om met de auto naar Zandvoort komen.

Maar dit zal dan minimaal een dag of enkele dagen van tevoren moeten zijn in combinatie met een hotelovernachting.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!