De CEO van Ferrari, we hebben het natuurlijk over Luca di Montezemolo, heeft aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de komende algemene verkiezingen in 2013. Eerder deze week meldde de huidige Italiaanse premier, Monti, dat hij niet meer terugkeert na de verkiezingen. Silvio Berlusconi, die uitgespeeld leek te zijn na schandalen volgend op zijn bunga-bunga feestjes, diende zich plotseling weer aan. Plots was er onrust op de financiële markten, want Berlusconi heeft niet zo’n solide economische reputatie, om het zacht uit te drukken.

Di Montezemolo is niet ongekend met de politiek in zijn land en bevestigde zijn ambitie deze week in een brief aan de leden van zijn partij Italiafutura. Monti heeft gefaald. Het establishment, de oligarchie, neemt haar verantwoordelijk niet. We hebben behoefte aan nieuwe gezichten en nieuwe ideeën, omdat de volgende verkiezingen van historisch belang zullen zijn., schreef de 64-jarige. Hij ondertekende de brief met ‘Luca di Montezemolo, toekomstige president van Italië‘.

Luca di Montezemolo studeerde rechten aan de Università degli Studi di Roma “La Sapienza” in Rome en behaalde in 1971 de graad van meester in de rechten. Zijn vermogen, vergaart in de loop van de jaren in de zakenwereld, wordt geschat op ongeveer 400 miljoen euro.