Begin deze week konden wij via het Indiase nieuwsdienst IANS melden dat Dr. Vijay Mallya op korte termijn een beslissing zou nemen, wie er de teamgenoot van Paul di Resta wordt.

Nu blijkt dat Buemi in verregaande onderhandelingen met Force India zou zijn. De voormalige [?] protegee van Red Bull neemt het op tegen onder andere zijn voormalige teamgenoot Alguersuari, Bianchi [die te licht werd bevonden], Bruno Senna, voormalige FI-coureur Sutil en Giedo van der Garde voor de vacante plek bij Force India.

Het Indiase team heeft nog altijd haar twee coureurs voor 2013 niet bevestigd, al hoewel ervan uitgegaan mag worden dat Paul di Resta zijn stoeltje zal behouden. Maar in de Formule 1 is alles pas zeker als de handtekeningen zijn gezet. En zelfs dan nog is er ruimte voor “twijfel” of “onderhandelingen“.

De Zwitser reed tot nu toe 55 races in de Formule van 2009 tot en met 2011 voor Scuderia Toro Rosso. Na het seizoen 2011 werd hij bedankt voor bewezen diensten bij Toro Rosso, omdat de renstal een leerschool moet blijven voor jonge talenten, met als doel om later door te stoten naar Red Bull. Buemi keerde terug naar zijn oude rol als reserve- en testcoureur bij Red Bull en aasde [tevergeefs] op het zitje van Mark Webber voor 2013.