Ferrari president Luca di Montezemolo heeft de speculaties dat Sergio Perez aan het einde van het seizoen Felipe Massa vervangt naar het rijk der fabelen gewezen. De jonge Mexicaan, die in Maleisie bijna Alonso van de zege af hield, behoort weliswaar tot Ferrari”s opleidingsprogramma, maar is volgens di Montezemelo nog niet klaar om de stap te maken.

Perez is ”n goede coureur, maar om voor Ferrari te rijden heb je meer ervaring nodig. aldus di Montezemelo tegen Reuters: Ik denk dat hij in potentie een van de beste opties voor de toekomst is, maar voor nu moet ik eerst meer ervaring en resultaten zien.

Gevraagd naar Massa had hij het volgende te zeggen: Ik ben er zeker van dat wanner we de auto verbeteren, deze minder lastig te besturen zal zijn. Ik verwacht van Felipe dan ook betere prestaties te zien, zoals in Monaco waar hij bij de 5 snelste rijders van het veld hoorde in zowel de race als de kwalificatie. (race P6, kwalificatie P7 – red.) Ik hoop dan ook dat hij zo doorgaat. We nemen nu in ieder geval nog geen beslissing over de toekomst, want daar is het nu nog te vroeg voor.