De FIA heeft bekend gemaakt hoe de nieuwe Virtuele Safety Car-regels vanaf komend seizoen zal worden toegepast. De Virtuele Safety Car (VSC) is een nieuwe veiligheidsmaatregel die na de crash van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan is ontwikkeld.

De maatregel moet de snelheid van de auto’s op de baan beteugelen wanneer er dubbele gele vlaggen worden gezwaaid, zonder dat er daadwerkelijk een Safety Car de baan op wordt gestuurd.

De nieuwe veiligheidsmaatregel is tijdens de laatste drie Grand Prix-weekenden van 2014 al getest tijdens de vrije trainingen. Na positief overleg werd het voorstel officieel opgenomen in de reglementen.

De VSC zal worden toegepast wanneer er dubbele gele vlaggen worden gezwaaid in een bepaalde sector op het circuit. Op de matrixborden langs het circuit zullen de letters VSC verschijnen, waarna de coureurs boven een minimum afgesproken tijd per sector moeten blijven. Coureurs mogen alleen de pits binnenrijden om banden te wisselen.

Wanneer de situatie op de baan veilig genoeg zal er binnen tien tot vijftien seconden met groene vlaggen worden gezwaaid en en krijgen de heren coureurs via de radio doorgegeven dat de race hervat mag worden.

Coureurs die zich niet aan de minimale sectortijden houden zullen worden bestraft. Welke straffen er zullen worden toegepast, werd op moment van schrijven nog niet duidelijk gemaakt.