Dit jaar zit het Kimi Raikkonen duidelijk niet mee. De Fin wist gisteren tijdens de kwalificatieritten voor de GP van Itali� de pole positie te bemachtigen, maar de McLaren-coureur zal pas als elfde starten, gelukkig voor het team neemt Montoya de eerste plaats over.  Voor de derde keer dit seizoen wordt ‘The Iceman’ teruggezet vanwege problemen met zijn Mercedes motor. Toch gelooft teambaas Ron Dennis en hijzelf nog in de overwinning.

Ron Dennis blijft strijdvaardig: ” Ik ben er zeker van dat er nog goede kansen op de overwinning zijn. Met onze strategie moet het mogelijk zijn om een seconde per ronde sneller te zijn dan de rest van het veld. Ik wordt niet betaald om positief te zijn, ik kijk gewoon naar de feiten. Morgen zien we wel hoe snel we zijn.  “

Ook Kimi Raikkonen gelooft er nog in: ” Bijzonder jammer dat ik niet het voordeel heb van mijn goede kwalificatie. Het wordt een moeilijke race, maar het was het maximaal haalbare. De snelheid van onze wagen is echter goed, waardoor ik de kans heb om morgen door het veld op te klimmen en je weet nooit wat er kan gebeuren.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!