Het hing al even in de lucht, maar er komt in 2020 definitief geen Nederlandse Grand Prix. De Formule 1 zou voor het eerst in vijfendertig jaar terugkeren op Zandvoort, maar het coronavirus heeft de terugkeer voor dit jaar in elk geval de nek omgedraaid.

De organisatie achter de Grand Prix van Nederland had eerder al te kennen gegeven weinig te zien in een Grand Prix op Zandvoort achter gesloten deuren. In samenspraak met Liberty Media is daarom besloten om de race uit te stellen naar 2021. Wel blijven alle tickets voor 2020 geldig voor de editie van 2021.

Op welke datum de Dutch Grand Prix in 2021 verreden zal worden wordt hoogstwaarschijnlijk aan het eind van het jaar bekend gemaakt. Liberty Media is vooralsnog bezig om eerst de kalender voor 2020 vorm te geven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!