Het debuut in de Formule 1 voor Antonio Felix da Costa lonkt. De Portugees zal binnenkort worden gepresenteerd als opvolger van Daniel Ricciardo bij Toro Rosso, zo meent Livio Oricchio die werkzaam is bij de Braziliaanse krant O Estado de S.Paulo.

Oricchio was afgelopen weekend aanwezig bij de laatste Formule Renault 3.5 series race op het circuit van Paul Ricard. Da Costa wist in deze raceklasse de race op het Franse circuit te winnen. Volgens Orrichio is het slechts wachten op de officiële aankondiging. Alleen de officiële bevestiging ontbreekt, maar die zal de komende dagen wel komen, aldus de journalist.

Vandaag was een belangrijke dag voor mij, vertelde da Costa aan de Braziliaan. Ik kreeg een bericht van Franz Tost en hij feliciteerde mij met het behaalde resultaat. Toch zal de keuze niet door Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, worden gemaakt. Dr. Helmut Marko lijkt belast te zijn met de taak om een vervanger voor Ricciardo te benoemen.

Ik denk dat Dr. Marko erg blij voor mij zal zijn dat ik Formule 1 ga rijden, vervolgt da Costa. In het contract dat we vorig jaar hebben getekend staat dat Dr. Helmut Marko mij overal kan plaatsen waar hij maar wil. Ik mag Marko wel, hij is een harde man, maar wat je ziet is wat je krijgt.

Antonio Felix da Costa reist nu af naar het hoofdkantoor van Red Bull in Milton Keynes waar hij aan de slag zal gaan in de simulator van het team. Volgens Livio Oricchio is het dus nog slechts een kwestie van tijd voordat Antonio Felix da Costa wordt bevestigd als Toro Rosso coureur voor 2014. Tot die tijd wachten wij op de officiële bevestiging van Toro Rosso.