Nadat Sauber het toch niet aandurfde met Honda, besloot men de samenwerking met Ferrari te intensiveren.

Dat resulteerde in de aanstelling van Ferrari-protegé Charles Leclec als racecoureur voor Sauber, terwijl Sergio Marchionne een oud plannetje weer uit de kast haalde.

De truiendragende CEO van FIAT-Chrysler heeft altijd gezocht naar mogelijkheden om submerk Alfa Romeo weer voor het voetlicht te brengen. Het automerk uit Turijn moet het imago van Sauber versterken en de Zwitserse renstal helpen bij technische zaken.

Na 30 jaar is Alfa Romeo weer aanwezig in de Formule 1, maar aan deze samenwerking hing wel een fors prijskaartje, zo laat de gerenommeerde journalist Christian Sylt van Forbes weten.

Volgens Sylt heeft Ferrari 20 miljoen pond overgemaakt om de deal te kunnen realiseren.

Verder heeft de deal ook een politieke uitwerking, zoals bijna alles in de Formule 1. Samen met Force India had Sauber een klacht ingediend over oneerlijke concurrentie en een verkeerde verdeling van het prijzengeld.

Maar dat is met de samenwerking met de oudste team op de F1-grid verleden tijd. In een officiële verklaring zegt Sauber er vertrouwen in hebben dat de nieuwe eigenaar van de sport, Liberty Media, orde op zaken gaat stellen. De EU-commissie staakt daarom met haar onderzoek.

Wel wil Liberty Media het veto-recht van Ferrari van tafel vegen, waar de EU-commissie nog de rol van Ferrari in de sport wilde onderzoeken.

Dus dat gekibbel [om politieke macht] is nog lang niet voorbij…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.