Na zeven maanden aan het roer van Ferrari’s Formule 1 team werd Marco Mattiacci alweer vervangen. De reden waarom blijkt puur politiek te zijn.

Zo liet de ceo van de Chrysler-Fiat groep en zelfgekroonde president van Ferrari, Sergio Marchionne weten dat Mattiacci niet bevriend was met Bernie Ecclestone en zelfs de commerciële baas van de Formule 1 tegen zich in het harnas gejaagd hebben met zijn aanpak en eisen.

Tevens was Mattiacci aangewezen als vervanger van Domenicali door Luca di Montezemolo die vertrok naar luchtvaartmaatschappij Etihad-Alitalia. Daarmee verloor de gewezen teambaas zijn grootste steun in het bestuur.

Mattiacci wordt vervangen door Maurizo Arrivabene, die een bondgenoot is van Ecclestone. Hij zat jarenlang in de Formule 1 Commissie en is voor Marchionne daarom de aangewezen man om Ferrari te leiden.

Maurizio Arrivabene bezit een overdaad aan kennis, hij is al jaren nauw betrokken bij de Scuderia en heeft lange tijd deel uitgemaakt van de Formule 1 Commissie. Hij is in die periode steevast een bron voor innovatieve ideeën om deze sport te revitaliseren geweest. Zijn ervaring als manager is ook van groot belang., aldus Marchionne over de man die zijn ‘pion’ in de organisatie van de sport moet worden.

De grote schoonmaak is nog niet voorbij, zo waarschuwen verschillende insiders. Pat Fry en vooral ontwerper Nikolas Tombazis zouden zich zorgen moeten maken.

Tombazis werd al eerder aangewezen door Aldo Costa, tegenwoordig ontwerper voor Mercedes, als degene die als de verantwoordelijke voor de malaise bij Ferrari moest worden gezien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!