De organisatoren van City Racing gaan de komende maanden alles op alles zetten om het evenement van de ondergang te redden.

Het is nog lang niet zeker dat het evenement City Racing ook de komende jaren door kan gaan. Nu een eerste subsidieaanvraag van ruim vier ton is afgewezen, gaat Rotterdam Racing-directeur Robert Heilbron de komende tijd in gesprek met mogelijke sponsoren.

Het evenement is me te lief om na tien jaar te stoppen, maar ik wil wel voor zeker vijf jaar de zekerheid hebben dat City Racing door kan gaan., zo sprak Heilbron met de krant Metro. De organisatie wil het evenement verder uitbouwen met vier podia, verdeeld over de stad, en door nog meer duurzame aspecten aan het evenement toe te voegen. Daarom had Rotterdam Racing om meer geld gevraagd van de gemeente.

Het college schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat het die plannen nog te vaag vindt. De gemeente wel weer 150.000 euro beschikbaar voor de editie van 2015 en spreekt het college de intentie uit om ook de jaren erna dezelfde bijdrage te leveren.

Volgens Heilbron wordt het de komende maanden erg spannend: We zijn nog met veel partijen in gesprek. Het is een duur evenement en als er geen geld is, houdt het op. We zitten nog met een behoorlijk gat in de begroting. Hij hoopt dat Rotterdamse ondernemers willen bijspringen.

Dit jaar was een topeditie met een groot feest op vrijdag, Max Verstappen en de komst van Ferrari. Alleen al dat laatste team heeft ruim drie keer meer volgers op social media dan de Tour de France. De internationale exposure die we met het evenement krijgen, is enorm.

Ondanks het weigeren van de gevraagde vier ton, blijft Heilbron positief. We hebben goed contact met de gemeente. Onze intentie is om City Racing door te laten gaan. Daar gaan we voor.

Bron: Metro


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!