Het Nederlandse aanstormende talent Nyck de Vries heeft zondag zijn eerste overwinning in de openwielracerij gewonnen. De wereldkampioen karten won in Assen de race in de Formule Renault NEC tijdens de Gamma Racing Days. Dat deed de Sneker in de tweede race, die hij ook vanaf pole-position was vertrokken.

Een uitzonderlijke knappe prestatie van het slechts 17-jarige talent, want hij maakt dit seizoen pas zijn debuut in het openwiel-circuit. Buiten zijn races in de Formule Renault, focust hij zich meer op de Eurocup. Die klasse rijdt in het voorprogramma van de wat bekendere World Series by Renault. In die klasse is hij op dit moment de beste debutant, met de zesde plek. Dat hij al deze klassen doorloopt, hoort bij zijn opname in het Driver Development Program van McLaren, waarmee hij uiteindelijk in de Formule 1 terecht zou moeten komen.

Een waardeloze start maakte de race van De Vries voor zijn thuispubliek wat lastiger; hij viel terug naar de achtste plek. Door een aantal mooie inhaalacties wist hij zich echter binnen tien ronden terug te vechten naar de leidende positie. Dat bleek net op tijd, want daarna werd het circuit in Assen getroffen door een enorme wolkbreuk, waardoor de race afgebroken werd en De Vries in de stromende regen het podium mocht betreden. Een dag eerder was hij al tweede geworden en die dag bevestigde zijn uitstekende vorm.

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published.