Er gaan veel geruchten rond over de toekomst van het Hispania Racing Team. Volgens de verhalen wil team-eigenaar José Ramón Carabante maar al te graag van zijn team af.

HRT liet eerder weten in gesprek te zijn met Toyota over een technische samenwerking. De technisch directeur van HRT, de Belg Jacky Eeckelaert, liet vandaag echter weten dat hij denkt dat een samenwerking tussen beide partijen waarschijnlijk niet van de grond komt voor 2011. Toyota zou HRT willen helpen bij de ontwikkelen van het chassis. HRT rijdt nu nog met een Dallara chassis, volgens HRT van slechte kwaliteit. Eerder dit seizoen werd het contract met de Italiaanse chassisbouwer dan ook al opgezegd.

Eerder gingen ook het gerucht rond dat HRT mogelijk zou fusseren met een andere renstal die graag in de Formule 1 zou willen debuteren, Epsilon Euskadi. De relatie tussen HRT en Epsilon Euskadi zou echter moeilijk zijn. Zo is Epsilon Euskadi van Baskische afkomt, HRT van Spaanse. Epsilon Euskadi zou daarnaast nauwelijks budget hebben. Ook heeft de Baskische renstal van Joan Villadelprat geen Formule 1 – kennis in huis. Een samenwerking zou voor HRT dus geen zoden aan de dijk zetten.

Inmiddels gaan er wel geruchten rond dat een groep van Servische en Tsjechische investeerders, waaronder Zoran Stefanovic (van Stefan GP red.) interesse zou hebben in het team. De investeerders zou inmiddels diverse ontvangen met diverse ontmoetingen met teambaas Colin Kolles hebben gehad. Een overname zou aan het einde van het seizoen beklonken kunnen worden.

Tenslotte wordt ook Jacques Villeneuve in verband gebracht met het team. Villeneuve wilde graag in de Formule 1 debuteren met een eigen renstal in samenwerking met het team Durango. Nu de FIA de aanvraag van de wereldkampioen van 1997 afwees liet Villeneuve graag een bestaand team te willen kopen, HRT lijkt hiervoor de beste mogelijkheid te zijn.

By peter