Jerome d’Ambrosio zal in vier van de vijf laatste vrije trainingen op vrijdag in actie komen voor Virgin F1. Ambrosio zal de vaste coureur Lucas di Grassi tijdens deze sessies vervangen.

De 24-jarige D’Ambrosio is erg in zijn nopjes met zijn rol:
Mijn doel is racen in de Formule 1, ik ben nu weer een stap dichterbij gekomen. Ik wil mijn management en Virgin bedanken voor deze kans. De ervaring die ik nu ga op doen gaat mij zeker helpen in 2011.

Virgin laat op haar beurt weten D’Ambrosio te willen evalueren met het oog op 2011. D’Ambrosio zal tijdens de test na het einde van het seizoen in Abu Dhabi ook zijn kans krijgen te rijden bij Virgin. Voor 2011 maakt D’Ambrosio een goede kans mits hij het benodigde budget bij elkaar kan krijgen. Naast D’Ambrosio zal in Abu Dhabi ook Dean Stoneman voor Virgin in actie komen.

D’Ambrosio begon het seizoen als test – en reservecoureur bij Renault. Tevens reed hij voor DAMS in het GP2, zijn vierde seizoen in het GP2-kampioenschap verliep echter teleurstellend. D’Ambrosio wil aan het einde van dit jaar nog deelnemen aan het Aziatische GP2-kampioenschap.

By peter