Oplettende F1 fans hebben ongetwijfeld Ron Dennis opgemerkt in de paddock van Abu Dhabi, maar er waren nog andere topmensen van McLaren Mercedes in de golfstaat. Zo tekende ook de hele raad van bestuur van de Daimler groep present.

Doordat er zoveel topmensen samenkwamen kan je gerust stellen dat ze daar niet enkel waren om van de zon en de Grand Prix te genieten. Volgens journalist Joe Saward werd er de toekomst van McLaren Mercedes besproken, en dan vooral het gebrek aan.

Het is al langer bekend dat Mercedes graag meer controle wil over een F1 team. Momenteel hebben ze een minderheidsaandeel in McLaren en dat zorgt voor een paar genante situaties. Zo lanceerde McLaren een sportwagen die de concurrentie aangaat met Mercedes. Verder mogen de Duitsers van Woking geen promotie maken als leverancier van wereldkampioenen Brawn en Button.

De Daimler groep wil zo snel mogelijk een einde maken aan de samenwerking met McLaren. Hoe sneller alles geregeld is hoe sneller de Brawns een zilveren verflaagje kunnen krijgen. Hint Hint.

Volgens de Duitse media heeft Daimler 300 miljoen Euro opzij gezet om zichzelf uit te kopen. Verder zou het nog twee jaar motorleverancier van McLaren blijven. In Woking zouden ze met dat geld en die tijd hun eigen motoren gaan ontwikkelen / kopen en aanpassen.

De F1 wereld houdt de komende weken z’n adem in. Er staan een aantal grote aankondigingen op het programma. Sommige positief, anderen negatief. De scheiding van McLaren en Mercedes lijkt alvast geen vraag van of maar van wanneer.

By peter