Het Williams-team heeft vanmorgen bekendgemaakt dat het volgend jaar zal aantreden met Rubens Barrichello en Nicolas Hülkenberg als rijders. Beide deals hingen al een tijdje in de lucht, maar zijn nu dus officieel bevestigd.

Huidig Williams-coureur Nico Rosberg kondigde vorige week al aan het team te verlaten. Hij gaat wellicht naar McLaren of naar BrawnGP. De andere Williams-rijder in 2009, Kazuki Nakajima, werd de voorbije jaren vooral dankzij zijn nationaliteit bij het team gehouden door motorleverancier Toyota. De Japanner pakte in 2009 geen enkel punt, teamgenoot Rosberg scoorde er 34,5 en werd daarmee zevende in het WK. Aangezien Williams de deal met Toyota heeft beëindigd, had het team vrije baan om een andere rijder aan te trekken.

Van Rubens Barrichello was al een tijdje bekend dat hij niet helemaal tevreden was over de manier waarop hij behandeld werd bij Brawn. Volgens de Braziliaan werd hem bijvoorbeeld in de Grote Prijs van Spanje de overwinning afgenomen door hem drie pitstops te laten maken terwijl teamgenoot Button, die de race uiteindelijk won, er slechts twee moest doen.

Nico Hülkenberg is al sinds 2008 officieel testcoureur bij Williams. Bij zijn eerste test, eind 2007, was hij meteen sneller dan Kazuki Nakajima. Hülkenberg werd dit seizoen gemakkelijk kampioen in de GP2.

By peter