Juan Pablo Montoya kan door een ongelukje bij het tennissen niet deelnemen aan de GP van Bahrein en wordt vervangen door Pedro de la Rosa. De Spanjaard is de vaste reserverijder van het team en is dan ook meer dan tevreden dat hij nu ook eens een kans krijgt om zijn waarde te tonen.

Pedro heeft de afgelopen maanden meer dan 2168 kilometer afgelegd in de MP4-20, terwijl Alex Wurz vooral voor Michelin testte in het MP4-19B chassis. Na een gesprek met beide rijders werd er dus beslist dat de la Rosa zou invallen. Wurz krijgt wel de vrijdagse testrol toebedeeld.

“Eerst en vooral wil ik Juan Pablo een spoedig herstel toewensen. Door mijn rol als testrijder is dit (de invalbeurt nvdr.) iets wat tot mijn verantwoordelijkheden behoord.” Zei de la Rosa. “Ik kijk er naar uit om in Bahrein te racen, en zal mijn best doen. Het zal iets totaal nieuw zijn omdat ik nog niet op Bahrein heb gereden. Ik ken dankzij het testprogramma het team en de wagen zeer goed en hopelijk kunnen we daardoor een sterke prestatie neerzetten. Ik ga er in ieder geval van genieten.”

Alexander Wurz zal dus de derde piloot van het team worden en enkel op vrijdag in actie komen. Na deze GP mag Wurz ook werken aan het MP4-20 programma en zo kan hij afwisselend de derde rijder van het team worden.

“Natuurlijk was ik liever een van de racers geweest in Bahrein, maar het team en ik zijn overeengekomen dat dit de beste optie was. Ik kijk er naar uit om voor het eerst de MP4-20 te besturen. Net zoals iedereen binnen het team wil ik Juan Pablo al het beste toewensen.”.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter