Nog geen twee weken geleden viel Jenson Button uit na slechts twee ronden gereden te hebben door een opgeblazen Honda-motor. Dit ondanks dat BAR gebruikmaakte van de hiaat in het reglement en zo nieuwe motoren kon gebruiken. Na zijn korte race was Button zeer teleurgesteld: �Een motor ontwerpen voor twee ronden is geen kunst. Wat het alleen maar vervelender maakt, is dat dit de komende tijd niet zal gaan veranderen. Vergeleken met vorig jaar zijn we op alle fronten achteruit gegaan. Het frustreert me.�

Nu, twee weken later, is Button wat gematigder. �Achteraf gezien hadden ik me misschien op een ander manier uit moeten laten. Maar ik was ontzettend kwaad en dat ben ik nog steeds. Gelukkig heeft het team de kritiek goed opgevat en ter harte genomen. We willen allemaal winnen.� Door met zijn vuist op de tafel te hebben geslagen denkt hij dat het team weer op scherp staat.

�Om die reden denk ik dat de grootste problemen in Bahrein voorbij zijn, zodat de motor het tenminste het hele weekend uithoudt. Ik hoop dat we dan kunnen vechten met de Williamsen en McLarens. Als dat niet lukt en we falen weer in de punten te eindigen, kan dit een heel zwaar seizoen worden voor ons.�

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter