Na de GP van Maleisie in maart dit jaar, was Vettel niet mals in zijn kritiek op Narain Karthikeyan.

De Indiër en de Duitser kwamen elkaar tegen in de slotfase van de Grand Prix van Maleisië. Vettel haalde Kartikyean in en ging daarna te snel terug naar de racelijn, waardoor hij de voorvleugel van de HRT-coureur raakte. Voor Vettel resulteerde het in een lekke achterband en verlies van punten, terwijl hij op P4 reed.

Helaas rijden er nog een paar ”komkommers” rond op de circuits., zo relateerde Vettel aan Narain. De wereldkampioen heeft vervolgens altijd geweigerd zijn excuses te maken voor zijn woordkeuze.

Vandaag was het weer zover, althans in de ogen van Vettel. De coureur in dienst van Red Bull meende dat Lewis Hamilton nooit dicht genoeg zou kunnen komen, om een aanval te kunnen toen. En inderdaad reed de McLaren rondenlang dicht achter de ‘energiedrank-op-wielen‘, ondanks een hogere topsnelheid op de rechte stukken.

Vettel wist Hamilton’s topsnelheid te pareren in de bochtencombinatie’s, totdat hij in ronde 43 de HRT tegenkwam. Misschien moet Vettel toch maar het een en ander uitpraten met Narain Karthikeyan. Zelfs Ayrton Senna wist hoe belangrijk de coureurs van de achterhoede-teams zijn…