Als wij van de Pits een plaat voor onze kop zouden hebben met de afmetingen van Bernie Ecclestone’s bankrekening en arrogant zouden zijn al ware wij Louis van Gaal zelf, zouden wij kunnen denken dat Fernando Alonso mee leest op deze buitengewoon informatieve site. De Spaanse toreador is namelijk, net als wij reeds enkele weken geleden al opmerkten, van mening dat niet Sebastian Vettel maar Adrian Newey de grote held van Red Bull is.

Het wekt bij mij weinig verbazing, aldus Alonso nadat de Red Bull’s de vrije trainingen in Amerika domineerden. Jullie vonden het vreemd toen ik zei dat wij vechten tegen Adrian Newey. Maar er is niets nieuws aan: twee Red Bull’s vooraan in iedere sessie en dat zal in kwalificatie niet anders zijn.

De Spanjaard verwees daarmee naar zijn in India reeds gedane uitspraken over de Britse topontwerper. Destijds claimde Alonso twee weken nadat wij dat al hadden gedaan: toen iedereen gelijkwaardige wagens had, voerden wij het klassement aan. Nu staan de Red Bull’s tijdens iedere sessie één en twee, dan ligt het niet alleen aan Sebastian.

Godzijdank zijn alle Pits-redactieleden zorgvuldig geselecteerd op hun bescheiden en innemende persoonlijkheden en dus hebben wij het donkerbruine vermoeden dat Alonso zelf heeft bedacht dat Newey wel eens zijn grootste rivaal zou kunnen zijn. Al blijven we stiekem hopen dat hij middels de Spaanse versie Google-translate de weg naar onze site dagelijks bewandelt.