De Nederlander Giedo van der Garde wil volgend jaar zijn debuut maken in de Fomule 1.Van der Garde was afgelopen weekend met zijn manager in Brazilië om in de paddock met diverse Formule 1 – teams te praten.

Van der Garde heeft enkele miljoenen aan sponsorbudget te besteden. Volgens de geruchten zouden er voor de coureur kansen zijn bij Lotus Renault, Williams, Virgin, en HRT. Virgin is al geen optie meer, het team heeft haar coureurs voor volgend jaar deze week al bevestigd. Virgin koos uiteindelijk voor Pic, de teamgenoot van Van der Garde in het GP2 dit jaar. Ook Pic had net zoals Van der Garde miljoenen te besteden. Ook vorig jaar praatte Van der Garde lange tijd met Virgin maar koos het team uiteindelijk voor de Belg Jerome D’Ambrosio.

Inmiddels lijken de kansen voor Van der Garde bij Lotus Renault en Williams ook minimaal te zijn. Zo koos Lotus Renault deze week voor Kimi Raikkonen en zal Vitaly Petrov voor een grote buidel Russische Roebel waarschijnlijk mogen aanblijven. Wiliams bevestigde Pastor Maldonado en Valtteri Bottas en onderhandelt met Adrian Sutil. Daarnaast zet ook Rubens Barrichello alles op alles om zijn Williams – stoeltje veilig te stellen.

Rest voor Van der Garde alleen HRT. HRT heeft echter Pedro de la Rosa al vast gelegd voor volgend seizoen. Als tweede coureur zijn een groot aantal namen in beeld waaronder Daniel Ricciardio en Jean Eric Vergne, Red Bull protegés waarvoor Red Bull fors betaalt als deze kilometers kunnen maken. Daarnaast wil Red Bull HRT op technologisch gebied vooruit helpen.

Ondertussen hinten Van der Garde en zijn management via Twitter op lopende onderhandelingen met Formule 1 – teams, in de praktijk lijken de kansen van de Nederlander op Formule 1 met de dag te slinken. Maar de Formule 1 zou de Formule 1 niet zijn als er toch een verrassing uit de hoge hoed zou komen, wij houden je op de hoogte!

By peter