De Fin Valtteri Bottas is vastgelegd als test- en reservecoureur van Williams voor 2012. Terwijl Pastor Maldonado zeker is van zijn stoeltje als racecoureur, zal Bottas tijdens vijftien vrijdagen de eerste training van het weekend voor zijn rekening nemen. Valtteri testte al eerder voor Williams [2010 en 2011]

Ik wil Frank Williams en het hele team bedanken voor deze kans. Doordat ik deel uit zal maken van het raceteam in 2012 en de reserverijder ben, krijg ik de kans om mezelf nog verder te ontwikkelen. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om het team goed voor te bereiden op de races. Daarnaast kijk ik er ook erg naar uit om naast het circuit deel uit te maken van Williams in de fabriek, aldus Bottas.

Valtteri Bottas won in zijn carrière zowel de Formula Renault Eurocup als de Formula Renault Northern European Cup in 2008. In 2009 stapte hij over naar de F3 3 Euro Series. Hoewel hij niet won, pakte hij toch drie poles en zijn eerste Masters. Op 6 juli 2010 werd Valtteri Bottas de eerste coureur die de Masters of Formula 3 tweemaal op rij won.

Hij werd toen opgemerkt door het team van Williams, die hem in hun F1-auto’s lieten testen. Dit jaar trok de 22 jaar jonge Fin het kampioenschap GP3 van 2011 naar zich toe.

Dat deze jongeman een potje kan sturen, zal dus wel bekend zijn.