Ferrari denkt de oorzaak van Barrichello’s accident tijdens de beginfase van de GP van Hongarije te hebben gevonden. Barrichello reed in vijfde positie toen plots zijn linker achterophanging volledig afbrak, waardoor het achterwiel loskwam van de wagen en het luchtruim koos. Barrichello bleef stuurloos achter en plofte in de bandenmuur van de eerste bocht na start en finish.

Ferrari verklaarde vandaag dat ze na grondige analyse van de data en na het bekijken van de beelden van de GP, achter de meest waarschijnlijke oorzaak waren gekomen:

“Toen Barrichello de wagen voor hem heel dicht achtervolgde, raakte hij de kerbs van de chicane tweemaal met een ongebruikelijk impacthoek. Zo werd de hoofdarm van de bovenste driehoek van de linker achterophanging buitensporig belast. Hierdoor brak dit onderdeel af onder het zware remmen aan het einde van het rechte stuk in de 20ste ronde.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter