Nieuwsfeiten rond Jacques Villeneuve lijken populair te zijn vandaag, de voormalige wereldkampioen staat op het randje van ontslag bij het BAR team.
Er zouden verschillende redenen zijn voor Villeneuve zijn vertrek, het eerste is dat hij gewoon te duur is, het tweede is dat Honda graag een Japanner wil zien binnen het team.

Het gerucht doet nu ook (een tijdje al) de ronde dat Villeneuve best wel eens bij Williams aan de slag kan, hij zou dan de eventuele vervanger zijn van Montoya, maar de Colombiaan zijn contract met Williams loopt nog tot eind 2004, maar in het Formule 1 kan alles plotseling keren.

Sir Frank Williams spreekt wel dat het bekendmaken van hun piloten voor 2004 voor enige verbazing kan zorgen.
Frank Williams:

“We zijn ver van iets definitief, maar ik ben er zeker van als we alles uitgewerkt hebben dat er sommigen verbaasd zullen kijken.”

Dat kan natuurlijk veel betekenen, maar zoals dikwijls het geval is moeten we ook hier weer afwachten wat de toekomst ons brengt.

Dan hebben we nog het verhaal rond het feit dat Villeneuve zal vervangen worden tijdens de Grote Prijs van Japan door de Japanner Takuma Sato.
Dit is een verhaal dat mogelijk lijkt, Honda zou achter deze zet kunnen zitten, ze kunnen hiermee hun imago opvijzelen in hun eigen land.
Zo een zet is altijd goed voor wat extra publiciteit.

Het nieuws zou door Takuma Sato zelf de wereld in gestuurd zijn.
Gilbert Scott van het BAR team ontkracht dit echter, maar sluit dan ook niets uit.
Gilbert Scott:

“Dat is absolute nonsens, Takuma is er echt van aangedaan en hij zegt dat hij nooit zoiets heeft gezegd. We zullen dit wel zelf onderzoeken.

Sato verwacht niet dat hij zal rijden in Japan, tenzij Jacques om de ��n of andere reden niet wil rijden, eerlijk gezegd verwacht ik ook niet dat Takuma zal rijden in Japan.”

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter