Het kon niet uitblijven natuurlijk, maar ook Max Mosley mengt zich nu in de discussie over de bandenvete.
Volgens de FIA president gebruikt Michelin andere banden nu ten opzichte van het begin van het seizoen.

De FIA heeft de teams verwittigd dat ze nu de loopvlakbreedte van de gebruikte banden zal meten, vroeger werd dit alleen gedaan bij nieuwe banden.
De aanleiding hiertoe was gekomen tijdens de Grote Prijs van Hongarije, iemand zou de FIA op de hoogte gebracht hebben van het feit dat de Michelin banden na de race een contactoppervlakbreedte hebben die de toegelaten 270mm overschrijd.

Volgens Pierre Dupasquier zouden de afmetingen nog steeds hetzelfde zijn als in 2001.

In The Guardian gaf Mosley volgend commentaar:

“We hebben alle redenen om te geloven dat Michelin in Hongarije met andere banden heeft gereden en het kan zijn dat de andere banden ook op een andere manier gebruikt worden.”

Zowel fans als insiders denken dat de beschuldigingen afkomstig zijn uit het Ferrari kamp, maar Mosley ontkent dit alles.
Charlie Whitng zou rond die periode de fabriek in Maranello bezocht hebben, daardoor werd aangenomen dat deze getipt is door het Ferrari team.

Max Mosley:

” Dat onderwerp werd genoemd maar er is geen discussie over geweest.
Het bezoek van Whiting heeft geen invloed gehad op de afmetingen van de banden, Charlie Whiting had het al aangekondigd in Hongarije dat men in de toekomst de echte loopvlakbreedte zal meten.”

Het lijkt erop dat het laatste nog niet gezegd is over deze bandenoorlog, afwachten wat de toekomst zal brengen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter