Pierre Dupasquier uit dit weekend zijn frustraties over het nieuwe kwalificatiesysteem. De Franse sportdirecteur bij Michelin vindt dat het volle potentieel van de banden niet langer benut kan worden.

“Ik begrijp waarom de Formule 1 de kwalificatie bijstelde, maar we moeten nu tot vanmiddag wachten wat het effect zal zijn op onze prestaties.  “

Giancarlo Fisichella wist al te melden dat terug 1 rondje, inclusief de benzine voor de race, voor een rijder minder aantrekkelijk is dan rijden met lege tanks.

De wijziging in de kwalificatie heeft ook een effect op de GP2, het kleine broertje van de Formule 1. De vrije ruimte die op zondagmorgen vrijgekomen is, wordt nu gevuld met een langere sprint race in die klasse.

De GP2 klasse kan u overigens volgen in de Autosport afdeling van deze website. Klik hiervoor op de knop Autosport in het menu.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter