Bas Leinders zal dit seiozen aan 5 FIA-GT manches deelnemen, in een Gillet Vertigo Streiff. Na het enorme succes vorig jaar tijdens de 24 uren van Spa, besloot het team van Tony Gillet om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De stap voorwaarts is een grote sprong voor ons. Het zou niet slim zijn om met deze exotische wagen, die veel potentieel heeft, in Belgi� te blijven. Vele race fans kennen onze wagen en het is nu ook tijd dat de rest van de wereld onze wagen ziet. We hebben verschillende malen deelgenomen aan de 24 uren van Spa en weten dus tamelijk goed wat te verwachten voor het FIA-GT kampioenschap. Het hoofddoel is om deel te nemen aan de cr�me de la cr�me van de autosportevenementen, met name de 24 uren van Le Mans. De deelname aan het FIA-GT kampioenschap zal een goede voorbereiding zijn voor een klein team als ons.

Er zijn 5 FIA-GT deelnames gepland dit jaar. Meer specifiek : Itali� (Imola), Belgi� (Spa-Francorchamps), China (Zuhai), Dubai en de seizoensafsluiter in Bahrein. Het is niet realistisch om met de Vertigo een geheel seizoen te rijden maar met dit programma kunnen we vanuit het commerci�le standpunt nieuwe partners uit Azi� en het Midden-Oosten aantrekken om de verkoop van de straatversie van te promoten.

In de tussentijd heeft de Vertigo ook enkele aanpassing gehad om conform te zijn met de FIA normen. De Italiaanse tuner Ellegi Motors heeft de motor van de Vertigo aangepast en verbeterd. Het gaat hier over dezelfde motor als tijdens de afgelopen 24 uren van Spa. De meest belangrijke verandering aan het chassis is de versnellingsbak en ze slaagden erin een contract af te sluiten met bandenfabrikant Dunlop. Het duo Kuppens-Leinders zal op de Vertigo rijden en Ugeux zal hen versterken tijdens de etmaalrace op het circuit van Spa-Francorchamps. Kuppens en Leinders zijn al tamelijk vertrouwd met de wagen.

Bas Leinders: ” We reden vorig jaar de 24 uren van Spa Francorchamps en het Bahrein GT Festival, onze sponsors besloten meer races te rijden, waarvan de eerste in Imola zal doorgaan. Ik ben echt blij deel uit te maken van dit 100% belgisch team. Dat de wagen bestaat en instaat is tot racen is op zichzelf al een klein wonder. Ik ken Imola tamelijk goed, ik heb er races gereden met een F3000 en getest met de Minardi F1. Het is een heel mooi en uitdagend cicuit, en ik kijk er naar uit om er straks opnieuw te racen. We zullen het moeten opnemen tegen de Mosler, een wagen van engelse makelij die erg snel is. Maar Imola is voor ons eigenlijk een grote test om te kijken hoe de auto rijdt, wegens de veranderingen aan de versnellingsbak en motor. Ons doel is dus om te kijken of de wagen het goed doet tijdens de race, en z over mogelijk vooraan te finishen, zelfs al scoren we geen punten. Het is een �testsessie� voor Spa, een race die erg belangrijk is voor de belgische team en piloten, en welke race ook steeds belangrijker wordt voor alle piloten. Ik ben heel blij om weer deel te kunnen nemen aan het FIA-GT kampioenschap. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter