Het seizoen 2011 zit er nog lang niet op maar de datum van de eerste wintertest is al bekend. Volgend voorjaar zullen er maar drie wintertests plaatsvinden. De eerste test van het seizoen zal op 7 februari verreden worden op het ciruit Jerez in Spanje. De andere twee tests zullen plaatsvinden op het Circuit Catalunya eveneens in Spanje alvorens het circus naar Melbourne afreist.

De traditionele eerste test op het circuit Ricardo Tormo in Valenica komt te vervallen. In plaats daarvan zullen de teams tijdens het seizoen 2012 nog een testsessie houden. Wanneer deze gehouden gaat worden is nog niet bekend. Opties zijn de drie vrije weken tussen de GP van India en Spanje, een andere optie is meteen in de week na de Spaanse GP.

Waar de teams een aantal jaren geleden nog in December al begonnen met testen is het onbeperkte testen al sinds 2007 aan banden gelegd en mochten de teams nog maar één wagen per test inzetten. Vanaf 2009 werd het testen tijdens het seizoen verboden, hier komt dus volgend jaar een eind aan.