Danicia Patrick, mogelijk de beste vrouwelijke coureur van het moment, bestuurt komende zaterdag een BAR-Honda tijdens enkele demonstratieronden op Indianapolis.

De 23-jarige Amerikaanse, onlangs sensationeel vierde in de 500 Mijl van Indianapolis, zou daarmee voor wat extra publiciteit zorgen rond de Amerikaanse GP. Het initiatief voor de demo zou afomstig zijn van F1 baas Bernie Ecclestone en de circuitdirecteur van Indianapolis.

Het is niet voor het eerst dat een vrouwelijke IRL-coureur een demo geeft op de Brickyard. Sarah Fisher, goed voor ��nmaal pole-position in de IRL, en in 2002 mocht ze enkele rondjes rijden voor het Amerikaanse publiek in een McLaren deed haar dat al voor.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!