Enkele weken geleden werd er gezegd dat Dan Wheldon niet naar de Formule 1 zou keren als vaste coureur. Wheldon won dit jaar de Indy500 en daarmee ontstonden de geruchten dat hij wel eens naar de Formule 1 zou kunnen keren, maar toen bekend geraakte dat Jenson Button bij (B.A.R.)Honda zou blijven viel die deur dicht voor de Amerikaan. Volgens Speed TV staat hij dicht bij een contract met Williams-Ford Cosworth, maar dan wel als derde coureur op vrijdag.

Williams beleefde een van zijn slechtste seizoenen sinds 1999 en eindigde vorig seizoen vijfde in de eindstand om het kampioenschap, achter Renault, McLaren, Ferrari en Toyota. Daardoor mag het Britse team volgend seizoen een derde coureur inzetten, en de kans is volgens Speed TV heel groot dat het Dan Wheldon wordt.

Ant�nio Pizzonia als derde coureur zou logischer zijn geweest, maar die wilt niet opnieuw in de rol van testcoureur vallen zonder de zekerheid dat hij als vaste coureur kan rijden. Williams heeft intussen Mark Webber al bevestigd als coureur voor volgend jaar, en de kans dat Nico Rosberg het tweede zitje krijgt is heel groot.

Pizzonia heeft al bekend gemaakt dat als hij dit seizoen niet aan racen toekomst hij dan naar het IRL- of CART-kampioenschap zal trekken. Jungleboy is intussen al 3 jaar testcoureur van Williams, met het seizoen 2003 als tussenseizoen toen hij een (half) seizoen bij Jaguar-Ford reed. Vorig jaar en dit jaar viel hij uitstekend in voor eerst Ralf Schumacher en dan Nick Heidfeld.

Maar ook Honda jaagt op Wheldon. Onlangs gaf het team aan Wheldon’s teamgenoot Tony Kana�n de mogelijkheid om een test uit te voeren, ter ere van zijn successen in het IRL-kampioenschap. En niet voor niets is ex-IRL-coureur Gil de Ferran in het bestuur bij BAR-Honda.

Wheldon won eind mei de Indy500 en in september ook het IRL-kampioenschap. Of hij nu toch de overstap maakt naar de Formule 1 blijft voorlopig nog een groot vraagteken, maar de mogelijkheid zit er dus zeker in.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter